HALO MOJSTRI – LJUBLJANA Suhomontažna gradnja

Želite bolje ali na drugačen način izkoristiti vaš bivalni prostor?

Postavimo vam lahko samo predelno steno ali pa uredimo celotno mansardo z mavčnimi ploščami Knauf, Armstrong in Rigips, tako bo vaše podstrešje izkoriščeno in dobro izolirano.

Naš inženiring vam pripravi tudi vso projektno dokumentacijo.

S suhomontažno gradnjo lahko izpolnimo vaše želje:

 • Suhi omet
  Pri stenski oblogi v obliki suhega ometa nalepimo mavčne plošče neposredno na masivne stene. Tako dobimo gladko povrsino. Omet ni primeren za vlažne stene in prostore s trajno visoko zračno vlago.

  Osnova za uspešno delo je predhodno grundiranje površine, na katero bomo lepili mavčne plošče. Izenačimo vpojnost različnih materialov in omogočimo optimalni stik lepila s podlago.

 • Stenska obloga s kovinsko podkonstrukcijo
  Za izboljšanje zvočne ali toplotne zaščite obstoječih zidov je primerna stenska obloga s kovinsko podkonstrukcijo. Poleg popolnoma ravne površine odpade dolbenje v masivni zid zaradi instalacij.

 • Pregradne stene
  Knaufove pregradne stene poleg osnovne funkcije (ločitev prostorov) opravljajo se dodatne nologe: požarno, zvočno in toplotno zaščito.

 • Urejanje podstrešja in mansard
  Izgradnja mansarde zaradi raznovrstnosti gradbenih elementov predstavlja sintezo posameznih kompleksnih gradbenih ukrepov. Pred izgradnjo mansarde je priporočljivo preveriti stanje bistvenih konstrukcijskih delov (špirovcev, škarnikov itd.) in določiti, kateri ukrepi so smiselni in priporočljivi.

 • Drsna vrata
  Drsna vrata povečajo uporabni prostor. Spajajo dva prostora, ne da bi vratno krilo pri tem odvzemalo uporabni prostor.

Kljub temu pa še vedno velja vgradnja drsnih vrat za izhod v sili, ki je zlasti med arhitekti in esteti zaradi vidnega vodila manj cenjen. Ta problem z uporabo Knaufovega sistema drsnih vrat odpade, saj je podkonstrukcija drsnih vrat v celoti skrita v steni.

Urejanje mansard, polaganje gips plošč.

Suhomontažna gradnja – Predelne stene, mansarde Knauf in Rigips